Blueberry muffins

Recept voor heerlijke blueberry muffins, die vrij zijn van gluten, lactose, koemelk en geraffineerde suikers. 

Ingrediënten voor 12 muffins
– 1 ei
– 50 ml olijfolie of walnootolie
– 100 ml yoghurt
– 100 ml ahornsiroop
– 20 ml dadelstroop
– 175 gram bosbessen
– 90 gram gierstmeel
– 90 gram havermeel
– 1/4 tl zout
– 1 el bakpoeder

 Hoe te maken
Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht).
1. voeg in een kom alle droge ingrediënten en mix door elkaar
2. voeg in een andere kom alle vochtige ingrediënten en mix door elkaar
3. doe de gewassen bosbessen in weer een andere kom en voeg 1 eetlepel van het vochtige ingrediënten mengsel toe en schep door elkaar.
4. voeg de droge ingrediënten toe aan de vochtige ingrediënten en schep met een spatel goed door elkaar.
5. voeg vervolgens de bosbessen toe en spatel door het beslag heen
6. verdeel het beslag over 12 muffinvormen
7. bak de muffins direct af gedurende 25-30 minuten op 190ºC hetelucht.

iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.