Zelf ijs maken

SORBETIJS
Zelf lekker sorbetijs maken doe je in een handomdraai.

Wat heb je nodig?
– een blender
– een doosje bevroren fruit (250 gram)
– en een pakje kokosroom (200 ml)

Waar haal je dat?
Bevroren fruit kun je bij diverse supermarkten krijgen (bijvoorbeeld ah). Voor dit sorbetijs zijn vooral mango en bosvruchten erg geschikt.
Kokosroom kun je halen bij de toko. Kokosroom is voedingsrijker dan gewone room en lekker zoet van zichzelf. Je kunt ook soyaroom gebruiken.

Hoe maak je het?
Doe de kokosroom (200ml) en het bevroren fruit (250gr) in de blender.
Zet de blender aan, help eventueel de blender een handje door af en toe door te roeren.
Klaar is kees.

Het kan zijn dat het ijs door de rotatie warm is geworden en dat je het eerst nog even in moet vriezen. Daar wordt het ook lekkerder van. Je kunt het ook invriezen in een ijsblokjes houder, geen gedoe met een ijsschep en wachten tot het ijs zacht genoeg is, maar direct serveren!

Heerlijk en nog verantwoord ook. De voedingswaarden van sorbetijs van mango vind je onderaan dit blogartikel.

sorbetijsYOGHURTIJS
Je kunt ook het sorbetijs in de yoghurt-variant maken.

Wat heb je nodig?
– een blender
– 200ml (soja)yoghurt
– 250 gram bevroren fruit
– limoensap van 1 limoen

Hoe maak je het?
Doe het bevroren fruit (250gr) en de limoensap in de blender.
Doe daar de yoghurt overheen.
Zet de blender aan, help eventueel de blender een handje door af en toe door te roeren.
Doe in een bak of ijsblokjestree en zet een paar uur in de vriezer.

Snoep smakelijk!

Foto’s © iemke’s atelier

Dit artikel is geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

sorbetijs_voedingswaarden

iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.