Recept voor heerlijke chocoladekoekjes met een volle chocoladesmaak. En natuurlijk vrij van gluten, lactose, koemelk en geraffineerde suikers.
Ingrediënten voor 2 bakblikken met koekjes
– 120 gram sorghum meel
– 60 gram havermeel
– 3 el cacao
– 1 el maizena
– 125 gram boter
– 80 gram ahornsiroop
– 60 gram dadelstroop
– 140 gram pure chocolade
– 120 gram rozijnen
– 60 ml vodka (of rijstmelk)
– 1 tl kaneel
– 1/8 tl zout
– 1 tl gist
Hoe te maken
Verwarm de oven voor op 170 ºC (hetelucht).
1. doe de rozijnen en de vodka (of rijstmelk) in een kleine pan en breng aan de kook. laat de rozijnen op zacht vuur wellen in 20 minuten. dan is de alcohol eruit gekookt. roer 1 tl kaneel er doorheen, haal van het vuur en en laat afkoelen.
2. breek de chocolade in kleine stukjes
3. voeg in een kom de sorghum meel, havermeel, zout en gist bij elkaar.
4. voeg in een andere kom boter, ahornsiroop en dadelstroop en mix met een garde tot een romig beslag.
5. voeg het meelmengsel bij het botermengsel en kneed met deeghaken tot egaal beslag.
6. schep met een spatel het rozijnenmengsel en de chocolade brokjes door het beslag.
7. doe bakpapier op de bakplaat. maak middels twee lepels bolletjes uit het mengsel en leg deze op de bakplaat met 3-5cm tussen de bolletjes.
8. bak de koekjes af gedurende 20 minuten op 170ºC.