Dadelbonbons, gezond én lekker

Als lekkers voor bij de koffie of om tussendoor te snoepen. De bonbons zijn makkelijk te maken en goed houdbaar in de koelkast.

Het grote voordeel van deze bonbons is dat ze goed vullen. Het aantal calorieën is vergelijkbaar met een snee krentenbrood, de hoeveelheid suikers zijn vergelijkbaar met een appel. De bonbons bevatten goede vetten, namelijk voornamelijk onverzadigde vetten. Daarnaast bevatten de bonbons vezels, anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Dat is nog eens gezond snacken. Bekijk de volledige voedingswaarde tabel van deze dadelbonbons onderaan deze blogpost.

Facts
•Goed voor 35 bonbons
•Kost ongeveer 20-30 minuten om te maken
•Lang houdbaar in de koelkast
•Kost je ongeveer € 6,50 om te maken

Wat je nodig hebt
⁃200 gram gemalen kokos
⁃200 gram cashewnoten
⁃400 gram dadel zonder pit

Hoe je ze maakt
1.Maal de cashewnoten en doe dit in een bakje
2.Maal de dadels tot een pasta
3.Doe 175 gram gemalen kokos en 175 gram gemalen cashewnoten door de dadelpasta en mix goed door, eventueel met een vork.
4.Je hebt nu een stevige pasta.
5.Maak kleine balletjes, bijvoorbeeld met een theelepel. Rol deze balletjes door de resterende gemalen kokos of door de resterende gemalen cashewnoten.

Bewaar de balletjes in de koelkast voor een stevige bite. Eet smakelijk!

Foto © iemke’s atelier

Deze blog heb ik geschreven voor Boost Your Health en is hier terug te lezen.

dadelbonbons-voedingswaarden

dadelbonbon_kokos
De kokosvariant van de dadelbonbons
dadelbonbon_cashew
De cashewnotenvariant van de dadelbonbons
Picture of iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.