Brosse koekies met witte chocolade en kokos

Heerlijke koekjes die goed vullen. Om lekker tussendoor te snoepen zonder je meteen erg schuldig te voelen. Want je krijgt er ook goede voedingsstoffen mee binnen. Een overzicht van de voedingswaarden vind je onderaan deze blogpost.

Facts
•Goed voor 35 koekjes
•Kost ongeveer 30 minuten om te maken
•Lang houdbaar in luchtdichte doos
•Kost je ongeveer € 9,- om te maken

Wat je nodig hebt
⁃100 gram sorghummeel
⁃50 gram havermeel
⁃115 gram raw cacaoboter
⁃1tl droge gist
⁃1/8 tl zout
⁃165 gram ahornsiroop
⁃100 gram gemalen kokos

Hoe je ze maakt
1. Verwarm de oven voor op 170 hetelucht.
2. Smelt de cacaoboter au bain marie
3. Voeg meel, gist, zout en kokos bij elkaar in een kom. Roer door elkaar.
4. Voeg de ahornsiroop bij de gesmolten cacaoboter en roer even door elkaar met een lepel
5. Voeg de mix ahorn-boter bij de droge ingrediënten en mix met deeghaken goed door tot een stevig beslag.
6. Maak met een kleine lepel bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes niet te dicht tegen elkaar: maximaal 5 breed op een bakplaat.
7. Bak de koekjes af in 15 minuten op 170 hetelucht
8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de plaat goed afkoelen.
9. Ze lijken licht en zacht als ze uit de oven komen, dat klopt. Bij het afkoelen worden ze hard en knapperig.

Eet smakelijk!

Foto © iemke’s atelier

Deze blog heb ik geschreven voor Boost Your Health en is hier terug te lezen.

brossekoekjes-voedingswaarden

choco-kokos-koekjes

 

Foto van iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.