iemke’s maïsbrood – recept

voor iemke’s maïsbrood heb je nodig
1 pak mix iemke’s maïsbrood
350 ml rijstmelk
150 ml water

hoe je iemke’s maïsbrood maakt
1. doe in een ruime beslagkom alle ingrediënten en meng met een mixer met deeghaken.
2. maak van het deeg drie bollen en laat deze minimaal twee uur rijzen op kamertemperatuur.
3. bak de broodjes goudbruin af op 230°C in 40 minuten met een bak met een halve liter water onderin de oven.

Houdt er rekening mee dat één bol in calorieën en voedzaamheid gelijk is aan meerdere boterhammen en in principe voldoende is voor een lunch. Snijd van een afgebakken bol brood sneetjes brood en beleg ze als kleine boterhammen. Bekijk hier de voedingswaarden van iemke’s brood.

broodbakmachine
als je het brood in een broodbakmachine wilt bakken, kan dit ook, mits je het programma aan kunt passen, zodat deze maar 1x kneed en 1x lang rijst. bekijk hiervoor dit artikel. mix dan alle toe te voegen ingrediënten bij elkaar. doe eerst deze ingrediënten in de machine en daar bovenop de mix. voeg bij de pieptoon de inhoud uit het kleine zakje toe.

tip
Bak de broodjes af in 5 bollen en vries deze in nadat de broodjes zijn afgekoeld. Zo heb je voor iedere dag een broodje. Haal deze ‘s ochtends uit de vriezer en laat deze op kamertemperatuur ontdooien. Dan heb je met lunchtijd vers brood.

Picture of iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.