visualisering van (complexe) communicatie | website optimalisatie

Pastasaus van pompoen, paprika en bleekselderij

Met deze recepten zet je weer eens wat anders op tafel. Hierbij maar liefst DRIE recepten voor pastasauzen van andere groenten dan tomaat, die je heel makkelijk zelf kunt maken.

Zelf pastasaus maken van iets anders dan tomaten. Je denkt er misschien niet snel aan, omdat tomatensaus en tomatenpuree zo makkelijk te koop is. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Zeer smaakvol, gezond door de extra groenten die je ongemerkt eet en lekker snel klaar.

Met deze homemade pastasauzen krijg je stiekem veel extra’s binnen. Zo is paprika rijk aan vitamine C, bevat bleekselderij veel calcium en bèta-caroteen en bevat pompoen veel vezels en ijzer. En doordat de paprika en bleekselderij rauw wordt verwerkt en de pompoen in zijn eigen kookvocht wordt verwerkt, blijven de vitamines en mineralen optimaal behouden.

Een tip: maak de saus in grote hoeveelheden, vries het in in porties van ongeveer 400 gram (voor 2 personen). Dan kun je nog makkelijker jouw pasta voorzien van een heerlijke homemade pastasaus.

Pastasaus van Pompoen
Voor pastasaus van pompoen heb je nodig
– 2 bouillonblokjes (bijv van dambert)
– 1 pompoen
– eventueel extra kruiden (bijv. kervel, kerrie of ras el hanoud)
– staafmixer

Hoe maak je de pastasaus van pompoen?
1. schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes
2. doe de pompoen in een pan, zet net onder water en voeg bouillonblokjes en eventueel extra kruiden toe.
3. Breng de pompoen aan de kook en laat 15-20 minuten koken op laag vuur.
4. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin. Pureer tot gladde saus.
5. Klaar! Direct gebruiken of invriezen.

Pastasaus van Paprika
Voor de pastasaus van paprika heb je nodig
– 8 paprika’s (rood en/of geel)
– 1 potje pesto of basilicum op olie
– 100 gram gemalen peccorino kaas
– een blender

Hoe maak je de pastasaus van paprika?
1. Was de paprika’s en snijd ze in grove stukken
2. Doe de paprika in de blender met de pesto en de gemalen kaas
3. Zet de blender aan en pureer tot een gladde saus.
4. Deze hoeveelheid is goed voor 2-3 keer pastasaus.

Pastasaus van Bleekselderij
Voor de pastasaus van bleekselderij heb je nodig
– 1 bleekselderij
– een paar eetlepels aïoli
– 100 gram gemalen peccorino kaas
– een blender

Hoe maak je de pastasaus van bleekselderij?
1. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken
2. Doe de bleekselderij in de blender met de aïoli en de kaas
3. Zet de blender aan en pureer tot een egale saus.

Foto © iemke’s atelier

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

iemke's atelier