Glutenvrije cake
Recept voor heerlijke cake. En natuurlijk vrij van gluten, lactose, koemelk en geraffineerde suikers. Dit recept is ook te gebruiken als basisrecept voor cake waar andere kruiden of smaken aan toegevoegd kunnen worden.
Ingrediënten voor 3 kleine cake-vormpjes
– 125 gram (plantaardige) boter
– 150 gram ahornsiroop
– 1 el maizena
– 1 tl kaneel
– 1 tl anijs
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/2 tl kruidnagel
– 100 gram sorghum meel
– 25 gram havermeel
– 1/8 tl zout
– 1 tl gist
– 2 eieren
Hoe te maken
Verwarm de oven voor op 170 ºC (hetelucht).
1. voeg in een kom de sorghum meel, havermeel, zout en gist bij elkaar.
2. voeg in een andere kom boter + ahornsiroop en mix met een garde tot een romig beslag.
3. klop één voor één de eieren door het beslag
4. voeg het meelmengsel bij het botermengsel en kneed met deeghaken tot egaal beslag.
5. verdeel het beslag over 3 kleine cakevormen
6. bak de cakejes af gedurende 35-40 minuten op 135ºC.
Foto © iemke’s atelier
Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.