Glutenvrije & Suikervrije Cake

Glutenvrije cake

Recept voor heerlijke cake. En natuurlijk vrij van gluten, lactose, koemelk en geraffineerde suikers. Dit recept is ook te gebruiken als basisrecept voor cake waar andere kruiden of smaken aan toegevoegd kunnen worden.

Ingrediënten voor 3 kleine cake-vormpjes
– 125 gram (plantaardige) boter
– 150 gram ahornsiroop
– 1 el maizena
– 1 tl kaneel
– 1 tl anijs
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1/2 tl kruidnagel
– 100 gram sorghum meel
– 25 gram havermeel
– 1/8 tl zout
– 1 tl gist
– 2 eieren

Hoe te maken

Verwarm de oven voor op 170 ºC (hetelucht).
1. voeg in een kom de sorghum meel, havermeel, zout en gist bij elkaar.
2. voeg in een andere kom boter + ahornsiroop en mix met een garde tot een romig beslag.
3. klop één voor één de eieren door het beslag
4. voeg het meelmengsel bij het botermengsel en kneed met deeghaken tot egaal beslag.
5. verdeel het beslag over 3 kleine cakevormen
6. bak de cakejes af gedurende 35-40 minuten op 135ºC.

Foto © iemke’s atelier

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

 ‎

Foto van iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.