7 tips om glutenvrije pasta te koken

Glutenvrije pasta, dat is toch van die plakkerige bende? Nee, dat hoeft niet. Zolang je maar deze zeven tips ter hand neemt. Met deze tips maak jij heerlijke glutenvrije pasta, fusilli of spaghetti.

Iedereen die wel eens glutenvrije pasta heeft gekookt, kent het probleem. Je had een heerlijke spaghetti bolognese voor ogen, maar na het koken kwam de spaghetti als één blok pasta uit het water. Wat gaat er mis? Glutenvrije pasta is net wat zetmeelrijker dan gewone pasta, waardoor de pasta sneller en meer plakt dan gewone pasta. Maar geen nood, met deze tips zet jij alsnog een heerlijke spaghetti bolognese, fusilli of andere glutenvrije pasta op tafel.

TIP 1
Zorg dat je glutenvrije pasta koopt die gemaakt is van maïsmeel, niet van rijstmeel.

TIP 2
Doe de pasta pas in de pan als het water kookt en houdt het water kokend gedurende de kooktijd.

TIP 3
Tel bij de kooktijd van de pasta op de verpakking 1 minuut op.

TIP 4
Kook de pasta in water met een flinke scheut olijfolie om plakken te voorkomen.

TIP 5
Zorg dat je de pasta op een aantal momenten goed door het water roert, zodat de pasta loskomt:
– direct nadat je de pasta in de pan hebt gedaan
– halverwege de kooktijd
– aan het eind van de kooktijd voordat je de pasta afgiet

TIP 6
Spoel de pasta na het afgieten direct af met koud water

TIP 7
Dien de pasta direct op. Om te voorkomen dat deze aan elkaar gaat plakken kun je er een beetje olijfolie er doorheen roeren, of direct de saus eroverheen serveren.

Eet smakelijk!

Foto © iemke’s atelier

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.