Mexicaans eten! (zonder gluten, lactose, suiker en koemelk)

Dat de voedingsindustrie een hoop troep in onze voeding stopt, is niks nieuws. Hier komen steeds meer consumenten tegen in opstand. Met succes. Er komen gelukkig steeds vaker producten op de markt die anders zijn geproduceerd en minder onnodige en ongezonde toevoegingen bevatten.

Wat mij laatst opviel, was dat TEX MEX een volledige restyle van zijn producten heeft doorgevoerd. Iets dat mij als ontwerper direct opvalt en interesseert. De nieuwe stijl spreekt me aan, lekker duidelijk, strak en fris, zonder klinisch te worden. En dan  hoor ik je denken: “Ja, leuk zo’n mooie verpakking. Daar is de voedingsindustrie wel goed in. Maar wat zit erin?”

Hoe erg ik ook van taco’s houdt, voor mij was het tot nu toe vaak zondigen, want de kruidenmixen bevatten altijd toegevoegde suikers, zoetstoffen, melk of tarwe. Maar tot mijn grote verbazing heeft TEX MEX niet alleen haar uiterlijk ontdaan van tierlantijnen, maar ook de ingrediëntenlijst opgeschoond.

“Niet alleen het uiterlijk is ontdaan van tierlantijnen, ook de ingrediëntenlijst is opgeschoond.”

Van alle producten zijn dit de producten die ik heb getest. En ik kan je zeggen: ik ben enthousiast. De tortilla’s heeft mijn vriend getest, die bevatten uiteraard gluten. Ze hebben tortilla’s in vele soorten: met maïs en kruiden. Maar even door naar wat ik -eindelijk- mocht.

TEX MEX Quesadilla
Een kruidenmix voor Quesadilla’s. Dit is de Mexicaanse versie van onze tosti, heerlijk voor een uitgebreide lunch.

TEX MEX taco
Een kruidenmix voor taco’s, niet heet, wel zeer smaakvol. Op de verpakking staat het recept met 450 gram gehakt, dat vind ik erg veel vlees. Ik maak ze (voor 2 personen) altijd met 200 gram gehakt, 450 gram boontjes, 300 gram maïs en als topping gesneden ijsbergsla. Het enige dat je hoeft toe te voegen is de kruidenmix en 100ml water. Mjam!

TEX MEX mini taco cones
En dan natuurlijk de taco’s zelf. Dit was tot nu toe nooit een groot probleem, taco’s zijn over het algemeen glutenvrij. Maar nu heeft TEX MEX taco cones: naast dat ze echt heel lekker zijn, is het makkelijker eten dan taco schelpen. Daarnaast is het voor kinderen een feest, want het zijn net ijsjes. Het zijn wel mini taco cones, dus reken erop dat je per persoon ongeveer 6-9 cones eet.

TEX MEX taco sauce
Ik ben er zelf niet zo van, maar mijn vriend vindt het heerlijk: een saus over je taco’s. Wel een aanrader als je hiervan houdt.

TEX MEX crispy chicken
In een handomdraai lekkere crispy kip, zonder dat het vet en calorierijk is? Deze mix moet je hebben. Het is heel simpel: snijd de kip in smalle repen, rol ze door de mix en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. In de oven afbakken en smullen maar!

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

Picture of iemke

iemke

Hallo, ik ben iemke. Ervaringsdeskundige op het gebied van leven met meerdere allergieën & intoleranties, PDS, FNS, auto-imuun- en ontstekingsziekten. Door het gebrek aan lekker en voedzaam eten ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles uitgeprobeerd. De recepten die je hier vind, zijn allemaal verkregen door vallen en opstaan.