Hij komt, hij komt, die lieve goede sint!

Wat is dit toch een gezellige tijd. Buiten wordt het donker, wat betekent dat het binnen steeds knusser en gezelliger wordt. De pepernoten liggen al vroeg in de winkels, glutenvrije pepernoten zijn ook ruimschoots beschikbaar. Maar pepernoten zonder geraffineerde suiker én zonder gluten, dat is er niet.

Geen nood. Hierbij een recept voor heerlijke, knapperige kruidnoten. Kunnen de pieten lekker mee strooien en natuurlijk daarna zelf lekker opeten!

Wat heb je nodig voor de kruidnoten?
60 gram rijstmeel
20 gram cocosmeel
40 gram gierstmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
2 el rijststroop
5 el ahornsiroop
4 el kokosolie
1,5 el vloeibare boter (bijvoorbeeld blueband)
2 el koekkruiden of speculaaskruiden
1/4 tl droge gist
1 tl maïzena

Hoe maak je de kruidnoten?
1.  Verwarm als dat nodig is de kokosolie licht om deze vloeibaar te maken
2. Verwarm de oven voor op 150 ˚C.
3. Mix alle natte bestanddelen door elkaar en doe hier de koekkruiden/speculaaskruiden bij.
4. Roer alle droge bestanddelen door elkaar. Mix de droge bestanddelen vervolgens door de natte heen.
5. Maak met twee theelepels kleine bolletjes van het deeg en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bak vervolgens af op 150 oC in 30 minuten.
7. Laat de kruidnoten goed afkoelen.

Fijne Sinterklaas!

Wil je het recept makkelijk uitprinten? Download het hier.

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

Share this post