Kruidige koffiekoek

Als de dagen steeds kouder worden, is het heerlijk om te genieten van een warme kop koffie of een grote mok hete thee. En dan is het natuurlijk heerlijk om daar soms wat lekkers bij te eten. Voor deze gelegenheid heb ik een kruidige koek gemaakt met een stevige bite. Deze kruidige koffiekoek zit tussen koek en cake in. Het heet koffiekoek, omdat het vooral erg lekker is bij koffie of thee. Lekker opwarmen dus.

Wat heb je nodig om kruidige koffiekoek te maken?
– 150 gr gierstmeel
– 65 gr amandelmeel
– 5 el agavesiroop
– 7 el honing
– 1 tl anijs
– 1 tl kaneel
– 1 tl kruidnagel
– 2 el dixap
– 1 el vodka
– 1 el limoensap
– 1/2 tl droge gist
– 1/2 tl maizena
– 1/2 mandarijn

Hoe maak je kruidige koffiekoek?
1. pers het sap van een halve mandarijn.
2. verwarm in een steelpan honing, agavesiroop, kruiden, dixap, vodka, limoensap en mandarijnsap. het is niet de bedoeling dat het geheel kookt.
3. meng in een beslagkom gierstmeel, amandelmeel, gist en maizena.
4. voeg de inhoud van de steelpan bij het meel en kneed dit tot deeg.
5. doe het deeg in een hoekig bakblik tot ongeveer 1,5 cm hoog.
6. zet het deeg 1 uur in de koelkast.
7. bak het kruidenkoek af in 25 minuten op 180-200°C.

Eet smakelijk!

Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.

girl-690614

Share this post