visualisering van (complexe) communicatie | website optimalisatie

mueslirepen

Met dank aan Noortje voor de inspiratie heb ik nu een recept voor mueslirepen. Een gezond, glutenvrij, suikervrij en lekker tussendoortje.

Nodig
200 gram havervlokken (glutenvrij)
50 gram gedroogde gojibessen
200 gram gedroogde cranberries (ah)
100 gram dadels
100 gram gedroogde abrikozen (sulfietvrij)
200 gram noten (hazelnoten, paranoten, walnoten)

1. maal de havervlokken, de gojibessen en de noten fijn. houd 100 gram gemalen noten apart.
2. kook de abrikozen en dadels 15 minuten in een klein laagje water. (dat ze net niet onder staan)
3. pureer de verwarmde dadels en abrikozen samen met de cranberries tot een dikke pasta.
4. mix deze pasta met de droge ingrediënten en doe in een platte schaal, ingelegd met vershoudfolie. druk inhoud aan tot deze een dikke plak van ongeveer 1 cm dik is.
5. strooi de helft van de apart gehouden noten over de plak en druk stevig aan, zodat deze kant niet meer plakkerig is, maar volledig bedekt is met gemalen noten.
6. zet in de koelkast om af te koelen en hard te worden. (minimaal 1 uur)
7. haal de schaal uit de koelkast, en stort de inhoud op een snijplank. snijd in repen
8. doe op de nog plakkerige randen van de repen de overige gemalen noten.
9. verpak ze in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.
Mjam!

iemke's atelier