Wat is het fijn om op een zondag lekker lui wakker te worden en dan op te staan met een uitgebreid ontbijt. Hier een recept om je vingers bij op te eten.
Wat heb je nodig?
– 75 gram boekweitmeel
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– 150 ml havermelk
– 1 ei
– 25 gram rozijnen
– 50 gram bosbessen
– 1 el dadelstroop
– 1 el boter
Hoe maak je de pannenkoekjes?
1) meng de boekweitmeel met het bakpoeder
2) klop het ei door de havermelk en voeg de boter en de dadelstroop toe.
3) Mix de meel hierbij tot een glad beslag
4) roer de rozijnen en bosbessen er doorheen
5) Bak in een pan kleine pannenkoekjes (3 in een koekenpan) aan beide kanten goudbruin
6) Leg ze gestapeld op een bord. Strooi hier nog wat bosbessen en dadelstroop overheen.
Eet smakelijk!
foto ©iemke’s atelier
Dit is een blog geschreven voor Boost Your Health en kun je hier teruglezen.